Sven Nys geeft duiding bij mechanische problemen Toon Aerts
Redactie
| 24 reacties

Nys behoudt vertrouwen in SRAM ondanks mechanische problemen bij Aerts

Sven Nys geeft duiding bij mechanische problemen Toon Aerts
Foto: © photonews

Het seizoen van Toon Aerts verliep sowieso al iets moeilijker dan verwacht. De Belgisch kampioen veldrijden kan alle pech dus wel missen als de pest. Maar de laatste tijd lag zijn ketting er al verschillende keren af. Sven Nys geeft een woordje uitleg.

Het draait allemaal om SRAM, de fabrikant van fietscomponenten die levert aan Trek, het fietsenmerk waar ook de hele Telenet-ploeg mee rijdt. "Onze renners hebben de keuze uit een single of een double speed", zegt Nys in HLN. "Ze kunnen rijden met één of twee bladen vooraan. Eén blad maakt de fiets lichter. Een berschermbeugel zorgt ervoor dat de ketting er niet afvalt. Eén blad verhoogt wel de slijtage."

VOORTDUREND INNOVATIE

Aerts gebruikt als enige een dubbel blad en ondervindt daar ook een nadeel van. "Een dubbel blad maakt het dan weer moeilijker om de ketting erop te houden. In Hamme viel zijn ketting er drie keer af in dezelfde ronde en dat is frustrerend. De systemen worden voortdurend geïnnoveerd. Bij elke cross is een technicus van SRAM aanwezig. Na Hamme heeft hij foto's van de fiets gemaakt en daar wordt nu aan gewerkt."

Nys blijft steevast het vertrouwen in SRAM behouden. "Het is onze keuze en ik ben er blij mee. Dat zal de komende jaren niet veranderen. Wielrennen is een mechanische sport en dingen kunnen mislopen. Pidcock rijdt met SRAM en Pedersen is met SRAM wereldkampioen op de weg geworden. Tot de problemen zijn opgelost, zal Aerts zijn dubbel voorblad voor een single speed ruilen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl
19/04/2020 Amstel Gold Race

Nieuwste reacties