Bij DQS verwachten ze dat Bennett potten gaat breken: "Hij kan zelfs Roubaix of de Ronde winnen"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Bij DQS verwachten ze dat Bennett potten gaat breken: "Hij kan zelfs Roubaix of de Ronde winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het contract van Sam Bennett loopt straks af bij BORA - hansgrohe en hij heeft zijn volgende bestemming nog niet aangekondigd. Deceuninck.Quick-Step ligt in polepositie om hem in te lijven en sportief directeur Brian Holm praat al alsof de transfer rond is.

"Het zal interessant zijn als Bennett voor ons rijdt", blikte Brian Holm bij VeloNews vooruit op de meer dan weerschijnlijk nakende samenwerking met de Ierse sprinter. "Het zou de eerste keer in vele jaren zijn dat we merken met een sprinter die geen vijf ploegmaats in steun nodig heeft, want hij kan over de kleine klimmetjes."

Het is inderdaad een volledig ander profiel dan Viviani, Jakobsen of Kittel. Hij moet volgens Holm ook in het klassieke werk prijzen kunnen pakken. "Als hij over heuvels geraakt kan hij Milaan-Sanremo winnen en ook elke kasseiklassieker ligt binnen zijn mogelijkheden."

Holm ziet het groots. "Om eerlijk te zijn denk ik dat hij zelfs Roubaix of de Ronde van Vlaanderen kan winnen. Met dan nog eens Alaphilippe, Asgreen, Jungels en Lampaert rond hem... dat wordt interessant. Hij is nu al goed en geen enkele renner wordt slechter door naar ons te komen", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties