🎥 Merlier maakte zich weinig illusies over sprint met Van der Poel: "Hij zet ons zodanig onder druk..."

🎥 Merlier maakte zich weinig illusies over sprint met Van der Poel: "Hij zet ons zodanig onder druk..."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Merlier was een hele knappe tweede in de Ambiancecross in Wachtebeke. Op een bepaald moment was hij op pad met Mathieu van der Poel, zijn maatje vanop de weg. Een sprint met twee leek een leuke gedachte, maar in het veld is Van der Poel nu eenmaal een alleenheerser.

Merlier moest zelf achtervolgen in het eerste deel van de wedstrijd. "Ik was niet mee. Ik was bijna gevallen bij de start. Ik kon wel redelijk opschuiven. In de derde à vierde ronde kon ik aansluiten vooraan. Nadien heb ik mijn positie verdedigd. Het was dan boodschap zo lang mogelijk Mathieu te kunnen volgen. Als Mathieu weg was, was het dan focussen op de tweede plaats."

Daar was Merlier inderdaad toe verplicht. Met Van der Poel naar de finish gaan was te hoog gegrepen. "Hij zet ons zodanig onder druk... Ik kon het geen tweede keer dichtrijden. Dan moet je tevreden zijn met een tweede plek."

OP DE LIMIET IN EVENTUELE SPRINT

Een sprint tussen Merlier en Van der Poel had wel een leuk gegeven geweest. Hoe zou dat verlopen zijn? "Hij had mij waarschijnlijk zodanig op de limiet gezet dat het nooit een sprint ging geworden zijn. Hij rijdt gewoon een rapper dan ons." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties