🎥 Quinten Hermans blij dat hij niet over zijn toeren ging: "Mathieu is supersterk op dit moment"

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Wachtebeke
| 2 reacties
🎥 Quinten Hermans blij dat hij niet over zijn toeren ging: "Mathieu is supersterk op dit moment"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quinten Hermans pikte opnieuw een fraaie podiumplaats mee. Mathieu van der Poel volgen, dat is nog wel iets anders. Hermans zag alweer een sterke wereldkampioen. Voor de anderen is het zaak om zichzelf niet op te blazen wanneer Van der Poel zijn troeven op tafel gooit.

In het eerste deel van de cross keek de winnaar van vorig jaar het nog even aan. Hermans besefte echter wel dat ze met een goede Van der Poel te maken hadden. "Je voelt dat wel als Mathieu versnelt. Hij reed technisch iets beter. Hij is supersterk. Tim Merlier probeerde hem iets langer dan ik te volgen en hij vergallopeert zich daar volledig op. Mathieu is erg sterk op dit moment."

HOPEN OP MINDERE DAG VAN MATHIEU

Er valt weinig tegen te beginnen. "De boodschap is om Mathieu zo lang mogelijk te kunnen volgen. En dan hopen dat het één dag iets minder is en je hem eens voorbij kunt steken." Ondanks de heerschappij van de man van Corendon-Circus liet Hermans zich in Wachtebeke niet ontmoedigen. "Als je podium kunt rijden, moet je daar voor gaan en dat heb ik gewoon gedaan." 

In elk geval staat de renner van Telenet-Baloise goed zijn mannetje tussen de andere toppers. "Eli Iserbyt had nu pech bij de start. Je hebt dan nog Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, dat zijn mannen waar je toch rekening moet mee houden. Ik was net iets beter, maar morgen kan dat omgekeerd zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties