Europees kampioene Kastelijn maakt er fraaie show van in Wachtebeke, Cant en Verdonschot ook op het podium

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Wachtebeke
| 7 reacties
Europees kampioene Kastelijn maakt er fraaie show van in Wachtebeke, Cant en Verdonschot ook op het podium
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vorig jaar won Denise Betsema de eerste editie van de Ambiancecross bij de vrouwen. Er zou dus sowieso een nieuwe naam op de erelijst komen. Het was wel opnieuw een Nederlandse die kon zegevieren. Yara Kastelijn maakte er een lange solo van.

Van Loy en Kastelijn bevonden zich bij de veldrijdsters die het best vertrokken waren. Kastelijn trok meteen fel door. Dat leidde toch al tot enkele tellen voorsprong aan het einde van de eerste ronde. Er zaten dan ook weer enkele seconden tussen Van Loy en Sanne Cant, die toch ook even kwam lonken in de top drie.

Kastelijn wist nadien haar voorsprong gestaag uit te bouwen. Van Loy deed het in de achtervolging wel dapper in haar eentje. De kloof van de Europees kampioene op de eerste achtervolgster bedroeg nog voor halfweg koers toch al twintig seconden. Achter de renster van Telenet vonden Arzuffi en Verdonschot aansluiting bij Cant.

ARZUFFI NEEMT INITIATIEF

Arzuffi vond steeds meer de juiste tred. De Italiaanse nam volop het initiatief in het groepje van de wereldkampioene. Van Loy waaide ook terug tot in dit groepje. Na een schuiver had ze ook nog eens te maken met materiaalpech. Het is niet voor het eerst dit seizoen dat Telenet-Baloise hiermee te kampen heeft.

Zo was het groepje met de eerste achtervolgers weer met drie. Al bleef Arzuffi een hoog tempo opleggen. Cant leek even te kraken, maar kwam toch weer aansluiten. De sterke Kastelijn bleef ondertussen koersen met veel overschot en had ondertussen een bonus van een kleine veertig seconden bij mekaar gereden.

CANT SLEEPT ER TWEEDE PLAATS UIT

Haar overwinning kwam niet meer in gevaar. Het werd wel nog een mooie strijd om de dichtste ereplaatsen. Sanne Cant sleepte er in de sprint de tweede plaats uit. Verdonschot werd nog knap derde, Arzuffi viel net naast het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties