Geen Muur van Geraardsbergen meer in de Ronde? "Het kost echt heel veel geld"
Arjen T'Sjoen
| 41 reacties

Geen Muur van Geraardsbergen meer in de Ronde?

Geen Muur van Geraardsbergen meer in de Ronde? "Het kost echt heel veel geld"

In 2011 kondigde Flanders Classics aan dat de Muur van Geraardsbergen niet meer in het parcours van de Ronde van Vlaanderen zit. Vijf jaar later werd de mythische helling dan toch weer opgenomen. Het is niet zeker dat de Muur ook in 2020 een onderdeel zal uitmaken van de Ronde.

De voorbije drie jaar zat de Muur van Geraardsbergen in het parcours van de Ronde van Vlaanderen op zo'n 100 kilometer van de aankomst. Geraardsbergen moet nu de broeksriem aanhalen en de grote sportevenementen worden het eerst bekeken. "Zo'n doortocht kost ons 50.000 euro", vertelde burgemeester Guido De Padt bij Het Laatste Nieuws. "Het is niet omdat we van Vlaanderen extra mogelijkheden krijgen dat we er onbezonnen mee moeten omgaan. Momenteel voeren we met het schepencollege een discussie over welke sportevenementen we willen behouden en hoeveel we eraan willen spenderen."

Mocht Geraardsbergen beslissen om de doortocht te schrappen zal dat ook gevolgen hebben: "De sponsoring zorgt voor een heel pak citymarketing wat toeristen lokt. Als we die reclame kwijt zijn moeten we dat op een manier recupereren en ook dat zal geld kosten." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties