Kastelijn en haar materiaalpost genieten volop: "Bart Wellens had me gezegd bij eerste drie te zitten op schuin kantje"

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Wachtebeke
| 3 reacties
Kastelijn en haar materiaalpost genieten volop: "Bart Wellens had me gezegd bij eerste drie te zitten op schuin kantje"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toen Yara Kastelijn in Silvelle de Europese titel veroverde, was dat ontegensprekelijk de grootste triomf uit haar carrière tot dusver. De overwinning in de Ambiancecross staat toch ook mooi op de erelijst. De goede raad van Bart Wellens vooraf heeft alvast geholpen.

Het pakte allemaal beter uit dan verwacht. "Het was vooraf niet gepland om er een lange solo van te maken. In de eerste ronde zat ik meteen op kop. Ik kreeg eerst Ellen Van Loy nog wel mee. Bart Wellens had me vooraf gezegd bij de eerste drie te zitten op het schuin kantje. Na een paar ronden kon ik dan wegrijden", legde Kastelijn uit.

DUIMPJES HEEN EN WEER

Het was de aanzet naar een mooie overwinning. "Als ik ergens start, wil ik wel graag winnen." Eén passage voorbij de materiaalpost viel wel erg op. "Ik kwam voorbij de materiaalpost en zij wisten ook dat het goed zat. Onze coaches Bas, Kamiel en Kristof stonden ook aan de kant en riepen dat het goed was. Ze staken de duim omhoog en dus gaf ik een duimpje terug." 

Het huidige seizoen heeft Kastelijn al heel wat meer geboden dan ze zelf had kunnen indenken. "Ik ben heel tevreden. Het doel was om een paar keer top vijf te rijden, maar ik heb al heel wat gewonnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties