Mathieu van der Poel blijft twee Belgen voor en boekt zesde overwinning van het seizoen

Mathieu van der Poel blijft twee Belgen voor en boekt zesde overwinning van het seizoen
Foto: © photonews

De wedstrijd in Wachtebeke telde niet mee voor een klassement, maar de toppers tekenden toch opnieuw present. De overwinning was net zoals vorig jaar voor Mathieu van der Poel. De wereldkampioen zit zo aan een 6 op 6. Merlier en Hermans werden een mooie tweede en derde.

In het midden van het pak werd er meteen gevallen bij de start. Het was ook nadelig voor Iserbyt, die zo ver achterop geraakte en zich buiten de eerste twintig bevond. Sweeck was het beste weg, met Aerts, Hermans en Vanthourenhout die ook niet ver waren. Van der Poel keek eerst wat de kat uit de boom uit, maar was uiteraard wel mee.

Iserbyt en Pidcock reden ver in de achtergrond, maar deden nog wel pogingen om terug te keren. Iserbyt zou echter nooit meer de kop van de koers zien. Voorin sloeg Vanthourenhout eerst de handen in mekaar met Sweeck, alvorens in een later stadium op pad te gaan met Hermans. Door de inspanningen van Merlier kon dit olijke duo weliswaar niet al te ver wegrijden.

TRIO HERMANS - MERLIER - VDP SLAAT KLOOF

Een schuiver van Aerts gaf aan dat ook dit niet de cross van de Belgische kampioen ging zijn. Op een slecht moment, want er begon toch afscheiding te komen. Hermans, Merlier en Van der Poel reden op de eerste posities.

Van der Poel leek niet aan zijn beste wedstrijd bezig, maar ging na een halfuur koers toch eens aan de boom schudden. Hermans moest al snel het gelag betalen. Op een stuk rechtdoor kon Van der Poel pas echt zijn volle vermogen etaleren en zo moest ook Merlier hem laten gaan.

WEINIG ZORGEN VOOR VAN DER POEL

Diether Sweeck bleef overigens knap meedraaien in de top vijf, maar kreeg wel het gezelschap voor Pidcock. Van der Poel reed ten opzichte van zijn twee achtervolgers een kleine halve minuut bijeen en dat was ruimschoots voldoende om perfect op schema te zitten voor zijn zesde overwinning van het seizoen. Merlier reed nog weg van Hermans en stelde zo de tweede plaats veilig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties