Van der Poel wijst op belang van technische stukken en heeft lof voor Merlier: "Denk dat hij mij erop legt in sprint"

Van der Poel wijst op belang van technische stukken en heeft lof voor Merlier: "Denk dat hij mij erop legt in sprint"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zo, dat is weer eentje erbij voor Mathieu van der Poel. De wereldkampioen veldrijden is nog altijd ongeslagen. Zoals hij in Wachtebeke doorvlamde, ziet het er niet meteen naar uit dat hij snel geklopt zal worden. Of het zou in een sprint met Merlier moeten zijn...

In de aanvangsfase van de cross zette Van der Poel de turbo nog niet helemaal aan. "Ik was niet zo goed weg. Ik heb het daarna allemaal wat bekeken. Op een gegeven moment waren er redelijk veel akkefietjes. Er liggen wel redelijk wat technische stukken en dan sluipen er foutjes in."

OOK DIEPGAAN VOOR VDP

Het sein voor Van der Poel om het heft in handen te nemen. "Dan was het het moment voor mij om de gas open te draaien. Het is voor mij evengoed diepgaan als voor de anderen." Van der Poel ziet ook dat Merlier, zijn ploegmaat op de weg, het steeds beter doet. "Je ziet aan hem dat hij ook een goede zomer op de weg achter de rug heeft." 

Dat voedt natuurlijk de speculatie voor wanneer het wel eens tot een duel aan de finish komt. "Een sprint tussen ons beiden? Dan denk ik dat hij mij erop legt." Meende Van der Poel het echt of niet? In elk geval wil hij zondag zeker nog een keer winnen. "Het gevoel was hier goed onderweg. Anders win je ook niet. Koksijde is op zich ook wel een cross die mij goed moet liggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties