Alvarado zet nieuwe stap in haar carrière: "Passie heeft het gehaald van vermoeidheid"

Alvarado zet nieuwe stap in haar carrière: "Passie heeft het gehaald van vermoeidheid"
Foto: © photonews

Uit de manier waarop ze de finale naar haar hand zette, zal het niet blijken, maar ook voor Ceylin Alvarado was het in Koksijde een zware cross. Aan dat gevoel van vermoeidheid wilde ze zich niet zomaar gewonnen geven en dat deed ze dan ook niet.

Alvarado zegevierde voor het eerst in een manche van de Wereldbeker. Een nieuwe mijlpaal dus in haar loopbaan. "Dit is ongelooflijk. Dit was één van de grootste doelen van het seizoen. Het is geweldig om dat ook te bereiken", zegt de renster van Corendon-Circus in de flash.

Het was Lucinda Brand die lange tijd de forcing voerde in de kopgroep, maar Alvarado ging er alsnog voorbij. Na een foutje van diezelfde Brand had Alvarado gewonnen spel. "Ik hoorde niet wat er achter mij gebeurde. Ik reed gewoon vol naar de finish. Ik denk wel dat ik het juiste moment koos om naar de kop te gaan."

Ik was behoorlijk leeg 

Ceylin Alvarado

De laatste krachten moesten weliswaar aangesproken worden om het tot een goed einde te brengen. "Ik was behoorlijk leeg. Mijn passie heeft het gehaald van de vermoeidheid. Ik wist dat ik dit tempo moest volhouden tot aan de streep. Dat heb ik gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties