Derde plek doet strijdvaardigheid bij Toon Aerts oplaaien: "Plots kwam Mathieu voorbijgevlogen"

Derde plek doet strijdvaardigheid bij Toon Aerts oplaaien: "Plots kwam Mathieu voorbijgevlogen"
Foto: © photonews

Toon Aerts heeft toch weer erg verdienstelijk de rug gerecht. De Belgische kampioen maakt niet de meest aangename periode door, maar was in Koksijde toch bij de beteren. Dat biedt ook perspectief met het oog op het vervolg van de Wereldbeker.

Iserbyt deed immers een slechte zaak. Aerts nadert in de stand en mag nog hopen op de eindzege in de Wereldbeker. "De laatste weken zijn niet gemakkelijk geweest, maar je mag nooit de moed verliezen. Er zijn nog vier manches te gaan. Ook Hoogerheide en Namen zitten daarbij, wedstrijden die mij moeten liggen. Ik ben zeer strijdvaardig naar de volgende wedstrijden toe", blikt Aerts vooruit bij Sporza.

Van de fameuze remonte van Van der Poel ving hij slechts een glimp op. "Plots kwam Mathieu voorbij gevlogen. Ik dacht dat hij nog verder zat. Het werd snel duidelijk dat hij weer outstanding was. We bleven nog wel even op een kleine achterstand fietsen. Je kunt nooit weten dat hij een foutje maakt en je terug in zijn wiel zit."

VERBETEREN RICHTING KERSTPERIODE

Het bleek ijdele hoop te zijn. "Toen dat niet gebeurde, heb ik op mijn eigen wedstrijd gefocust. Het duurt lang, maar ik zal wel beter worden met het oog op de kerstperiode."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties