Gerben Thijssen reageert op zijn zware crash: "Echt wel heftig dat het zo gebeurd is"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Thijssen beseft dat hij nu moet luisteren naar zijn lichaam

Gerben Thijssen reageert op zijn zware crash: "Echt wel heftig dat het zo gebeurd is"
Foto: © photonews

Het meest schrikwekkende moment van de afgelopen Zesdaagse van Gent was zonder twijfel de zware valpartij van Gerben Thijssen. Het was toch even het hart vasthouden, maar ondanks zijn ernstige blessures lijkt de renner van Lotto Soudal er zonder blijvende schade vanaf te komen.

Thijssen heeft in een gesprek met VTM gereageerd. Al kan hij over de val weinig kwijt. "Daar weet ik niets meer van. Ik heb gehoord dat ik vijftien minuten buiten bewustzijn was. De dagen daarna ben ik de sociale media gaan checken. Dan zie je die doeken rond u. Daar verschiet je toch even van. Echt wel heftig dat het zo gebeurd is", beseft Thijssen.

OPNIEUW FIETSEN NA FEESTDAGEN

Het was dan ook zaak om snel de familie gerust te stellen. "Ik heb een nonkel die een hersenbloeding heeft gehad. Dan begin je ook meteen het ergste te denken." De drang is groot om snel opnieuw op de fiets te kruipen. "Ik hoop zeker na de feestdagen terug te beginnen fietsen."

Het zal een evenwichtsoefening worden: enerzijds is er de liefde voor de fiets en anderzijds moet er geluisterd worden naar de signalen die het lichaam geeft. "Het is mijn passie vanaf ik jong ben. Nu moet ik ook wel eens luisteren naar mijn lichaam. Ik ben heel tevreden met de progressie die ik de afgelopen dagen heb kunnen maken. Nu ga ik echt genieten van de kleine dingen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties