Sweeck overweegt remonte Van der Poel eens te herbekijken: "Ik zag 'm komen en meteen weer vertrekken"

Sweeck overweegt remonte Van der Poel eens te herbekijken: "Ik zag 'm komen en meteen weer vertrekken"
Foto: © photonews

De tweede plaats van Laurens Sweeck in Koksijde was geen toeval. Door het zand klieven, dat ligt hem als gegoten. Al vond hij het zand niet zo'n verschil maken en was het vooral de conditie aanspreken. Die lijkt bij niemand beter te zijn dan bij Mathieu van der Poel.

Het was verbluffend hoe Van der Poel van helemaal achteraan zo snel weer naar de kop reed. "Ik had niet verwacht dat Mathieu zo snel vooraan zou zitten", getuigde Sweeck bij Sporza. "Het was nog een lange koers. Het was superveel loopwerk en een conditierondje."

Het kan goed zijn dat Sweeck zich eens rustig voor zijn tv zet om de terugkeer van Van der Poel eens grondig te bekijken. "Zelf heb ik het niet echt meegemaakt. Ik heb 'm zien komen en meteen zien vertrekken. Daarna richtte ik me redelijk snel op de tweede plaats. Hij moet een enorm snelle eerste ronde gereden hebben en heeft verdiend gewonnen."

VERANTWOORDELIJKHEID NEMEN

In het achtervolgende groepje deed iedereen zijn deel van het werk. "We reden allemaal wel voor onze plaats. Als je kop zit, kunnen ze alleen achter u fouten maken. Er viel een gaatje en dan heb ik mijn verantwoordelijkheid genomen om het dicht te rijden. Je weet wel dat je dan een paar goede passages nodig hebt. Samen met Toon Aerts kon ik dan het verschil maken. Toon wil ook altijd wel voor het podium rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties