Interview Mettepenningen over Wachtebeke en de nakende hervorming: "Ambitie om ooit Wereldbekercross te organiseren"

 Mettepenningen over Wachtebeke en de nakende hervorming: "Ambitie om ooit Wereldbekercross te organiseren"
Foto: © photonews

Ook de tweede editie van de Ambiancecross in Wachtebeke voorbije zaterdag was een succes. Een opsteker voor organisator Jurgen Mettepenningen. Voorlopig is het nog geen klassementscross, maar de ambitie is aanwezig om daar verandering in te brengen.

Op zich hoeft het niet te verbazen dat er aardig wat volk afzakte naar domein Puyenbroeck. "We bieden een mooie middag aan de crossliefhebbers aan, met tal van animaties." De wil om er een klassementswedstrijd van te maken is er wel degelijk. "Ambitie moet je altijd hebben in uw leven", zegt Mettepenningen aan Wielerkrant. "We hebben de ambitie om ooit een Wereldbekercross te organiseren."

DE TROEVEN VAN WACHTEBEKE

Wachtebeke heeft alleszins enkele troeven. "Het domein leent er zich toe. Praktisch is het goed realiseerbaar, er is veel parking." Het is dan nog af te wachten op welke termijn het kan. En wat het effect gaat zijn van de hervorming die er zit aan te komen. "Je wil eerst meer informatie, voor je er echt op reageert." 

Mettepenningen blijft dus nog voorzichtig. "Er moet wel iets gebeuren, want het is nu iets te veel om nog onderscheid te maken. De mensen weten niet meer naar welk klassement ze aan het kijken zijn. Het kan dus positief uitpakken, maar er zal nog gesproken moeten worden met de plaatselijke organisatoren. Er zal nog wel overleg komen. Pas daarna kan je daar een visie over bekendmaken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties