CCC is helemaal rond met de selectie na het aantrekken van Hongaars multi-talent
Arjen T'Sjoen
| 0 reacties

CCC is helemaal rond met de selectie na het aantrekken van Hongaars talent

CCC is helemaal rond met de selectie na het aantrekken van Hongaars multi-talent
Foto: © photonews

De Poolse WorldTour-ploeg CCC is helemaal klaar voor volgend seizoen. Het trok de jonge Hongaarse klimmer Attila Valter nog aan. Het team zal in 2020 bestaan uit een selectie van 28 renners.

De 21-jarige Hongaar Attila Valter leek in eerste instantie nog een jaartje langer bij het opleidingsteam van CCC te blijven, maar hij maakt nu toch de overstap naar de hoofdmacht. Valter maakte dit seizoen heel veel indruk door in liefst tien meerdaagse rittenkoersen in de top tien van het eindklassement te eindigen. Hij won ook nog een zware bergetappe in de Ronde van de Toekomst en werd Hongaars kampioen tijdrijden bij de profs.

Bij CCC zijn ze zeer tevreden met de transfer van Valter: "Hij heeft bijzonder veel potentieel en we kijken er naar uit om hem bij ons in de ploeg te hebben. We denken dat er hem een grote carrière wacht en daarom besloten we om hem bij de hoofdmacht te halen."

Drie kopmannen

CCC kende ondanks de oranje shirts een vrij kleurloos seizoen. Van Avermaet won in het najaar wel de GP Montréal, maar er werd toch op meer gehoopt. Volgend seizoen krijgt hij de Italiaan Matteo Trentin aan zijn zijde. De Russische klimmer Ilnur Zakarin is de derde kopman en moet voor een goed klassement zorgen in een grote ronde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties