Debuut in Wachtebeke aangename ervaring voor Kim Van de Steene: "Het leeft er wel"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Van de Steene vindt Wachtebeke een mooie cross

Debuut in Wachtebeke aangename ervaring voor Kim Van de Steene: "Het leeft er wel"
Foto: © photonews

Waar het voor menig andere veldrijdster een dubbel weekend was, zou Kim Van de Steene in één van de twee wedstrijden van start gaan. Het is uiteindelijk Wachtebeke geworden, wegens niet geselecteerd voor de Wereldbeker. Daar treurde Van de Steene helemaal niet om.

Het leek zaterdag ook steeds beter te gaan naarmate de wedstrijd vorderde. In de loop van de cross kwam Van de Steene de top tien ingedoken, om uiteindelijk te eindigen op een zevende plaats. "Juist de start had ik een beetje gemist. Daarna kwam ik goed in mijn tred. Ik ben zeker content."

Een ereplaats behalen in de Wereldbekermanche van afgelopen zondag was mogelijk een stuk moeilijker geweest. "Ik was niet geselecteerd voor Koksijde, maar dat was op zich niet zo erg. Anders moet je daar toch starten vanop de vijfde of zesde rij. Dan kan je eigenlijk beter in Wachtebeke rijden." 

Het was haar debuut op domein Puyenbroeck. "Het was mijn eerste keer in Wachtebeke, want vorig jaar heb ik wel in Koksijde gereden. Het is best wel technisch." Er is ambitie in Wachtebeke om uit te groeien naar een klassementscross en dat ziet Van de Steene wel zitten. "Ja, het is wel een mooie cross. Het leeft er wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties