Drie renners van Roompot-Charles zijn nog op zoek naar een nieuwe ploeg

Arjen T'Sjoen
| 2 reacties
Drie renners van Roompot-Charles zijn nog op zoek naar een nieuwe ploeg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na enkele jaren op het ProContinentale niveau besloot Roompot-Charles om er dit seizoen mee te stoppen. Vijftien renners vonden al een nieuwe uitdaging, maar er zijn er dus nog drie die op zoek zijn naar een nieuwe werkgever.

Lars Boom is ongetwijfeld de grootste naam in het rijtje. De Nederlander won de Eneco Tour, de Ronde van België, twee keer de Ronde van Groot-Brittannië en een etappe in de Ronde van Frankrijk. Hij nam eerder deze week deel aan een strandrace en gaf daar aan binnenkort met meer nieuws naar buiten te komen.

Naast Boom is er met Pieter Weening nog een ervaren Nederlander op zoek naar een nieuw team. Weening reed in Yorkshire nog een uitstekend WK in dienst van Mathieu van der Poel. Weening is intussen 38 en die leeftijd lijkt de wielerteams wat af te schrikken. Hij gaf zelf wel al aan nog niet te denken aan stoppen.

Ook nog een landgenoot

Tot slot heeft ook Mathias De Witte nog geen nieuw team gevonden. De 26-jarige renner liep in juli tijdens de Adriatica Ionica Race een enkelbreuk op en kwam sindsdien niet meer in actie. Hij deed het in 2017 (Cibel-Cebon) en 2018 (Vérandas Willems-Crelan) wel prima met ereplaatsen in Nokere Koerse, de Tro-Bro Léon en de Ronde van Zeeland. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties