Ineos-baas waarschuwt voor een mogelijk vertrek

Ineos-baas waarschuwt voor een mogelijk vertrek
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Door de zaak tegen voormalig ploegdokter Richard Freeman zijn de twijfels van weleer rond de ploeg van Dave Brailsford weer naar voren gekomen. Ten tijde van Team Sky gonste het al eens van geruchten over dopinggebruik. Inmiddels heeft Ineos de ploeg overgenomen.

Jim Ratcliffe, de sterke man bij Ineos, gelooft rotsvast in de onschuld van de mensen die op de loonlijst staan. "Er is niets aan de hand in ons team", onderstreept de Brit bij The Times. Wat hem zo zeker maakt, is dat er voorafgaand aan de overname een uitgebreid onderzoek aan te pas kwam.

CHECKS DOOR EXTERNE ADVOCATEN

"We hebben alle procedures gecheckt, alle archieven van de dokters. We hebben daar veel tijd aan besteed", zegt Ratcliffe. "Externe advocaten deden die checks en keken naar de procedures. Toen we Team Sky kochten, was het aan de meest gesofisticeerde regels in de wielerwereld."

Moest er ooit toch een gebruik van doping aangetoond worden, zal de ploeg verder moeten zonder Ineos. "De dag dat er wordt valsgespeeld, verlaat Ineos de wielerwereld onmiddellijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties