Advocaat Van Aert reageert: "Als Nuyens nog wat sportiviteit overheeft, moet hij het hier bij laten"

Advocaat Van Aert reageert: "Als Nuyens nog wat sportiviteit overheeft, moet hij het hier bij laten"
Foto: © photonews

De uitspraak in de zaak van Wout van Aert vs Nick Nuyens is klaar en helder: het kamp-Van Aert heeft over de hele lijn gelijk gekregen van de rechtbank. Maar dat hoeft nog niet noodzakelijk te betekenen dat hiermee de kous af is. Nuyens gaat meer dan waarschijnlijk in beroep.

Wout van Aert heeft in een tweet al laten weten dat hij vindt dat rechtvaardigheid geschied is en dat bevestigt ook zijn advocaat Walter Van Steenbrugge aan Sporza. "Wout is natuurlijk heel opgelucht als hij straks, over enkele weken, weer het veld induikt. Dit is een opsteker."

Aan de grondigheid van het vonnis hoeft volgens Van Steenbrugge alleszins niet getwijfeld te worden. "Als je als werkgever aan een 3e persoon vraagt een onjuiste verklaring op papier te zetten, dan kun je niet meer over voldoende vertrouwen spreken om op een professionele manier samen te werken."

Maar mogelijk niet het einde van de saga. De tegenpartij heeft al aangekondigd beroep te zullen aantekenen, wat de advocaat van Van Aert betreurt. "Nick Nuyens was een groot kampioen. Als hij nog wat sportiviteit van toen overheeft, moet hij het hier bij laten, zodat Wout zich op het wielrennen kan concentreren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties