Française die Van der Poel achterna gaat wil op de motor aan haar techniek werken

Française die Van der Poel achterna gaat wil op de motor aan haar techniek werken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel heeft een behoorlijk uniek profiel door zowel op de weg, in het veldrijden als in het mountainbike actief te zijn. Bij de vrouwen is er misschien wel één renster die als gelijkaardig bestempeld kan worden: Pauline Ferrand-Prévot.

De Française en Mathieu van der Poel hebben ook een gemeenschappelijk groot doel in 2020: de mountainbikewedstrijd op de Olympische Spelen. Beiden mogen grote ambities koesteren. Ferrand-Prévot zeker, want zij is de wereldkampioene mountainbike bij de dames.

Toch gaat ze niet zomaar uit van een olympische titel. Ferrand-Prévot ging al eens een kijkje nemen tijdens het testevent in Tokio en die passage daar is haar toch wel bijgebleven. "Ik kwam ten val en brak mijn neus op het hypertechnische parcours", zegt ze aan L'Équipe.

TITEL NIET VERLIEZEN OP TECHNIEK

Daarop besloot ze om haar techniek nog te proberen te verbeteren... op een motor. "Met de motor geraak je over obstakels waar je met de mountainbike misschien niet over geraakt. Ik wil de titel op de Olympische Spelen niet verliezen op technische capaciteiten. Dat zou ik mezelf beklagen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties