Interview Mettepenningen vindt het goede zaak dat Van der Poel iets extra brengt in het veldrijden: "Eli is de toekomst"

Mettepenningen vindt het goede zaak dat Van der Poel iets extra brengt in het veldrijden: "Eli is de toekomst"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eli Iserbyt domineerde het begin van het veldritseizoen. Inmiddels heeft Mathieu van der Poel het commando wel overgenomen. Toch vinden ze het ook bij Pauwels Sauzen-Bingoal een goede zaak voor de cross dat Van der Poel opnieuw geregeld van de partij is.

Jurgen Mettepenningen kan in elk geval meer dan tevreden zijn over de progressie die Iserbyt gemaakt heeft. "Eli is sowieso beter dan vorig jaar. Hij heeft een enorme stap voortwaarts gezet en is een heel stuk beter geworden. Nu Mathieu erbij is gekomen, is dat een extra factor in de koers."

Door tegen Van der Poel te koersen kan Iserbyt misschien ook zelf beter worden. "Dat is ook zo. Eli is de toekomst, daar geloof ik wel in. Als je je met de sterkste kunt meten, word je ook beter. Het is goed voor het veldrijden dat Mathieu weer meedoet."

MOOIE DUELS

In recente crossen in Wachtebeke en Koksijde was het overwicht van Van der Poel groot, maar in andere wedstrijden is er wel al spanning geweest. "Er zijn al een paar duels geweest tussen Van der Poel en Eli, of met Sweeck in Hamme en Niel. Dat zijn mooie duels."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties