Op heterdaad betrapte dopingzondaar informant na zaak die ook al leidde tot schorsing van wielrenners

Op heterdaad betrapte dopingzondaar informant na zaak die ook al leidde tot schorsing van wielrenners
Foto: © photonews

Enkele wielrenners hebben al een prijs moeten betalen voor hun betrokkenheid bij Operatie Aderlass. Het is niet uitgesloten dat er nog wielrenners en andere sporters aan deze zaak gelinkt worden, want Max Hauke werkt nu volop mee met de autoriteiten.

Hauke is de langlaufer die op heterdaad betrapt werd op gebruik van bloeddoping. Inmiddels is Hauke informant geworden bij de politie en ook bij het WADA, toch ook een belangrijke instantie in het wielrennen. De Zweedse krant Expressen is hiermee naar buiten gekomen.

Hauke kan mogelijk informatie bezorgen die nog andere sporters linkt aan Operatie Aderlass of andere gevallen van valsspelen in de sport aan het licht brengt. Volgens hem moet er nog meer ingezet worden op het opsporen van dokters die sporters een manier van doping aanbieden.

SCHORSINGEN VAN TWEE EN VIER JAAR

Ondertussen zijn er al vier wielrenners die een schorsing opgelegd hebben gekregen door hun aandeel in Operatie Aderlass. Burut Bozic, Kristijan Koren en Alessandro Petacchi werden geschorst voor twee jaar. Kristijan Durasek kreeg zelfs vier jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties