Broers Naesen moeten belangrijke factor worden bij AG2R: "Meer natuurlijk om Oli aan goed resultaat te helpen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties

Lawrence Naesen bereid te werken voor broer Oliver bij AG2R

Broers Naesen moeten belangrijke factor worden bij AG2R: "Meer natuurlijk om Oli aan goed resultaat te helpen"
Foto: © photonews

Brothers in arms. In 2020 rijden ze eindelijk bij dezelfde ploeg, Oliver en Lawrence Naesen. Wie weet kan de ploeg wel zijn voordeel doen met hun familiale band. Veel zullen ze niet nodig hebben om mekaar te verstaan en Lawrence is gerust bereid om voor Oli het vuile werk op te knappen.

Cyclingnews had een gesprek met beiden. Samen opgroeien, hoe was dat? "We hadden een normale jeugd", beweert Oliver. "We zijn het soort broers die goede vrienden zijn, maar we hebben wel veel gevochten." Naarmate ze ouder werden, groeide de interesse voor de koers. Eerst bij Oliver. "Als er een koers op tv was, moest ik die zien. Hem deed het niet zoveel."

Ik heb al vroeg in het seizoen getekend 

Dat vergt uiteraard enige uitleg van Lawrence. "Ik begon pas te kijken tijdens mijn jaren aan de universiteit. Ik herinner me de duels tussen Contador en Schleck. Dat zag er fun uit." Nadien volgde de evolutie om zelf wielrenner te worden en nu ruilt Lawrence Lotto voor AG2R. "Ik heb eigenlijk al vroeg in het seizoen getekend. Met andere ploegen heb ik niet gesproken."

Lawrence gaat vaak in dienst van Oliver moeten rijden. "Al wat ik vraag is om zo lang te overleven als je kan", richt Oli zich tot zijn broer. "Hoe verder in de koers je kan werken, hoe belangrijker het werk is." Lawrence is er alvast klaar voor. "Het motiveert me enorm. Vorig jaar werkte ik voor mannen als Tiesj Benoot of Jens Keukeleire. Het is meer natuurlijk om Oli aan een goed resultaat te helpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties