De Clercq blijft volledig achter zijn partner staan: "Ze is niet uit het niets gekomen"

Bart De Clercq blijft Sofie De Vuyst steunen na positieve dopingtest

De Clercq blijft volledig achter zijn partner staan: "Ze is niet uit het niets gekomen"
Foto: © photonews

De ontreddering is groot bij Bart De Clercq en Sofie De Vuyst, nadat laatstgenoemde een positieve dopingtest aflegde. Het koppel tracht zo goed mogelijk met het nieuws om te gaan, maar evident is het niet. De Clerq was zelf net gestopt met wielrennen en nu gebeurt dit.

"We weten absoluut niet wat er aan het gebeuren is", zegt De Clercq bij Sporza. "Sofie is er kapot van. Mensen die mij en Sofie goed kennen, weten wat ons standpunt is over doping en valsspelen in de sport. Dat zich op dit moment een dergelijk voorval richting ons keert, is hallucinant."

Gezien het verloop van eerdere testen hadden ze zich hier totaal niet aan verwacht. "Sofie heeft het omschreven als een nachtmerrie, ik heb er ook geen ander woord voor. Wij weten absoluut niet vanwaar die positieve dopingtest komt. Zowel Sofie als ik krijgen 4 à 5 keer per jaar een controle buiten competitie. Altijd zijn die testen zonder discussie negatief geweest."

2020 SPORTIEF VOORBIJ

Wat bij de publieke opinie wel in het nadeel van De Vuyst kan spelen, is dat dit uitgerekend gebeurt na het beste seizoen uit haar loopbaan. "Sofie had inderdaad een heel goed seizoen, maar ze is niet uit het niets gekomen. De laatste jaren heeft ze altijd wat progressie geboekt." In elk geval zijn de gevolgen navenant. "De kans is groot dat 2020 op sportief vlak voorbij is voor Sofie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5080 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties