De Vuyst schrijft open brief na positieve dopingtest: "Alles aan doen om mijn onschuld aan te tonen"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Sofie De Vuyst testte positief op het gebruik van exogene steroïden

De Vuyst schrijft open brief na positieve dopingtest: "Alles aan doen om mijn onschuld aan te tonen"

Bommetje in wielerland dinsdagavond. Sofie De Vuyst liet weten dat er exogene steroïden gevonden waren in haar urinestaal.

De Flandrienne en vriendin van  Bart De Clercq schreef een open brief waarin ze haar onschuld uitschreeuwt.

“Ik ben er helemaal kapot van, de ergst mogelijke nachtmerrie is me overkomen”, schrijft ze onder meer. “Maar ik ga er alles aan trachten te doen om mijn onschuld aan te tonen en mijn naam te zuiveren.”

De integrale brief:

“Dit is een bericht dat ik nooit had willen schrijven. Tot mijn grote verbijstering kreeg ik gisteren het bericht dat ik tijdens een out of competition-controle op 18 september een positieve dopingtest zou afgelegd hebben. Er zouden “exogene steroïden” in mijn urinestaal aanwezig zijn.”

“Ethisch en verantwoord 'proper' sporten heeft bij mij altijd op de eerste plaats gestaan. Ik tast dan ook volledig in het duister over hoe dit is kunnen gebeuren. Ik ben er helemaal kapot van, de ergst mogelijke nachtmerrie is me overkomen. Mensen die me goed kennen, weten hoe ik tegenover doping en vals spelen sta. Bij eerdere berichten in de media, was ikzelf de eerste om doping te veroordelen.”

“Ik schreeuw nu dan ook mijn onschuld uit, al besef ik dat ik op veel ongeloof zal stoten. Maar ik ga er alles aan trachten te doen om mijn onschuld aan te tonen en mijn naam te zuiveren.”

“De wielersport is een prachtige sport, dit bericht doet het imago van de sport helaas geen goed en ook dat maakt me heel triest. Dat ook mijn huidige ploeg Parkhotel-Valkenburg op deze manier negatief in de aandacht komt, raakt me persoonlijk. Deze zaken zijn dan ook nog een extra drijfveer om dit alles uit te klaren, want ook de sport en het team verdienen dit niet.”

“Een lastige periode breekt nu aan, maar strijdvaardig zal ik proberen te achterhalen hoe dit is kunnen gebeuren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties