Vandegoor na vrijspraak Van Aert: "Dan heeft deze sport een probleem"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 34 reacties
Vandegoor na vrijspraak Van Aert: "Dan heeft deze sport een probleem"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert werd dinsdag vrijgesproken in de rechtzaak die ex-werkgever Nick Nuyens tegen hem had aangespannen wegens contractbreuk. Een zaak waar het laatste woord nog lang niet over gezegd of geschreven is.

Wielerjournalist Christophe Vandegoor reageerde ietwat ongerust bij Sporza. “Nuyens gaat in beroep, waardoor Van Aert toch nog niet op beide oren kan slapen. Deze zaak blijkt nogal subjectief te zijn, waardoor een andere rechter ook in het nadeel van Van Aert kan oordelen.”

“Maar de gevolgen van deze zaak zouden wel eens heel groot kunnen zijn. Ik wil niet over ‘een bom onder de koers’ spreken, maar deze uitspraak heeft wel een deur opengezet.”

“Op basis van deze uitspraak kunnen renners een vertrouwensbreuk inroepen om hun contract te verbreken en naar een andere ploeg te vertrekken. En dat in een sport waar in tegenstelling tot het voetbal geen transfergelden zijn en contracten meestal heel goed gerespecteerd worden.”

“In de koers zijn ze meestal erg hoffelijk. Kijk maar naar de zaak-Sam Bennett. In het wielrennen zijn ploegsponsors zowat de enige bron van inkomsten. Die betalen om zich met kopmannen te associëren. Als die kopmannen zomaar hun contract kunnen verbreken, heeft deze sport een probleem.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties