Waeytens gaat na zijn pensioen het wielrennen enkel nog volgen vanop afstand

Waeytens gaat na zijn pensioen het wielrennen enkel nog volgen vanop afstand
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zico Waeytens gaat voortaan niet meer als wielrenner door het leven. De West-Vlaming, die in 2019 voor Cofidis reed, kon zich niet meer opladen en hield het na negen jaar bij de profs al voor bekeken. Hij gaat de koers wel nog blijven volgen, maar zeker niet fanatiek.

"De eerste keer dat het in me opkwam om te stoppen, was in 2017 toen ik nog bij Sunweb reed. In dat jaar had ik veel problemen met mijn maag", herinnert Waeytens zich in een gesprek met WielerVerhaal. "Iedere renner denkt in zijn carrière als het allemaal tegenslaat wel eens of het nog wel de moeite is om verder te doen."

Het overwegen van een vroegtijdig wielerpensioen verdween nooit helemaal. "In 2018 had ik die gedachten niet, maar in 2019 kwamen ze al snel terug. Pech en blessures hebben tot mijn beslissing geleid. Ik kon gewoon niet meer op mijn topniveau geraken en het niet meer opbrengen om nog 4 à 5 uur te trainen."

NIET THUISBLIJVEN VOOR DE RONDE

Hoe gaat Waeytens het wielrennen nu nog beleven? "Ik ga het meer volgen in de media en de tv. Sommige mensen blijven speciaal thuis als het de Ronde van Vlaanderen is, maar dat ga ik niet doen. Ik heb er lang tussen gereden, dus voel ik nu niet meer de drang om het allemaal van zo dichtbij te volgen." Zijn focus zal vooral liggen bij zijn nieuwe uitdaging, het boksen, en zijn job in de marketing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties