Opinie Dylan Teuns moet zich voor lange termijn bij Bahrein geen zorgen maken
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Bahrein wacht mooie toekomst ondanks afhaken van Merida als cosponsor

Dylan Teuns moet zich voor lange termijn bij Bahrein geen zorgen maken
Foto: © photonews

Voor vele wielerploegen is het vastleggen van twee grote sponsors. Bij de ploeg van Dylan Teuns gaat nu ook Merida niet door als cosponsor. Maar als Teuns graag nog verschillende jaren bij dezelfde ploeg zal blijven, hoeft hij niet te vrezen dat deze niet meer competitief kan zijn.

In tegenstelling tot bij andere ploegen hoeft het wegvallen van een sponsor bij de Bahreinse formatie nog zo geen ramp te zijn. Het overgrote deel van de financiën komt immers van de overheid van Bahrein. Het land uit de Perzische golf ligt aan de basis van het ontstaan van dit project en vormt de identiteit van deze ploeg. Dat blijft onveranderd.

Bovendien is het geen definitieve breuk, want Merida blijft het team wel van fietsen voorzien. Het is dus niet zo dat er grote hiaten zijn vastgesteld door een partner in de werking van de ploeg. Alleen is het zo dat ze bij de fietsfabrikant uit Taiwan een beslissing genomen hebben inzake sponsoring.

MEER STABILITEIT

Men kan zelfs zeggen dat er meer stabiliteit is dan bij verschillende andere teams doordat Merida als fietsconstructeur aan boord blijft. Voor verschillende andere ploegen is het immers wel zoeken naar een nieuwe fietsfabrikant en dat zorgt toch steeds voor een ander gevoel bij de renners.

Dylan Teuns lijkt zich wel goed te voelen bij Bahrein en heeft er een contract tot eind 2020. Het is een omgeving waarin hij goed kan presteren, dat heeft hij dit jaar wel laten zien. Teuns is ook zijn vorige werkgever BMC ettelijke jaren trouw gebleven. Het is niet onrealistisch om te denken dat hij volgend jaar een overeenkomst bereikt voor een contractverlenging.

VERTREK DENNIS EN NIBALI

Hij hoeft alleszins niet te vrezen dat de ploeg erg gaat verzwakken. Met Rohan Dennis en Vincenzo Nibali verliest Bahrein weliswaar twee grote namen, maar daar zijn in beide gevallen heel aparte redenen voor. Teuns daarentegen zit nog wel even goed bij Bahrein, indien hij dat verkiest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties