Ex-veldrijder ziet waar de roem van Mathieu van der Poel op gebaseerd is: "Dat is van onschatbare waarde voor hem"
Dante Bellon
| 0 reacties

Sven Nys ziet waar de roem van Mathieu van der Poel op gebaseerd is: "Dat is van onschatbare waarde voor hem"

Ex-veldrijder ziet waar de roem van Mathieu van der Poel op gebaseerd is: "Dat is van onschatbare waarde voor hem"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel is momenteel dé man van de cross. Maar liefst 33 overwinningen op rij liet de Nederlander al noteren. En hij is niet van plan om dat aantal niet te vergroten. "Het is niet aan mij om de cross spannend te maken" zei hij in Het Laatste Nieuws.

Een spurtbom, maar dan één van het lange kaliber. Eentje die het volhout, eentje die de krachten gebundeld houdt. Wegrijden van zijn tegenstand is voor Mathieu geen probleem. Het daarna volhouden? Evenmin.

Met Sven Nys had België er ook een topper in het veld bij rijden die de tegenstand af en toe eens met verstomming liet staan. Maar de cross leek in zijn tijd wel spannender. "Mensen denken vaak dat ik dat allemaal speelde. Nonsens. Ik spaarde dikwijls mijn krachten om op het einde afstand te nemen. En dat was ook nodig want ik had genoeg te duchten tegenstanders", vertelt Nys in HLN

"Maar ik denk eerder dat de eer voor Mathieu van onschatbare waarde is. Hij wil winnen en dat mensen binnen twintig jaar nog steeds naar hem terugkijken. Roland Liboton stopte ook eens op een heuvel om te wachten op de rest. Mathieu wil het op zijn manier doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse
17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties