Sven Nys heeft mooie woorden klaar voor nieuwe koning van de fiets: "De nieuwe Merckx is opgestaan"
Dante Bellon
| 1 reacties

Sven Nys heeft mooie woorden klaar voor Mathieu van der Poel: "De nieuwe Merckx is opgestaan"

Sven Nys heeft mooie woorden klaar voor nieuwe koning van de fiets: "De nieuwe Merckx is opgestaan"
Foto: © photonews

Een spurtbom, maar dan één van het langdurende kaliber. Eentje die het volhout, eentje die de krachten gebundeld houdt. Wegrijden van zijn tegenstand is voor Mathieu geen probleem. Het daarna volhouden? Evenmin.

En dat is net iets waar Sven Nys naar eigen zeggen in Het Laatste Nieuws zo onder de inruk van is bij Mathieu van der Poel, die polyvalentie. Zowel op de weg, in het veld als op de mountainbike is Mathieu van der Poel bij de besten van zijn soort/generatie.

"Ik heb lang gezwegen, maar nu ga ik het toch zeggen: de nieuwe Eddy Merckx is opgestaan. Wat Van der Poel allemaa presteert... hoed af. Van der Poel is een renner die alles heeft meegekregen van Moeder Natuur. Fysiek en mentaal is het allemaal dik in orde."

Maar dat was niet het enige waar Nys oog voor had. "Het is niet de mooiste renner die voor sensatie zorgt, maar hij presteert zo natuurlijk en heeft ook nog eens een uitstekende relatie met de fans. Van der Poel heeft dan nog eens de techniek die Van Aert mist. Zijn bochtenwerk... heerlijk. En dan nog eens die kracht en de mentale sterkte."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse
17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties