Sven Nys looft Mathieu van der Poel, maar heeft ook zijnoot: "Zijn het dan allemaal prutsers?"
Dante Bellon
| 0 reacties

Sven Nys looft Mathieu van der Poel, maar heeft ook zijnoot: "Zijn het dan allemaal prutsers?"f

Sven Nys looft Mathieu van der Poel, maar heeft ook zijnoot: "Zijn het dan allemaal prutsers?"
Foto: © photonews

Het is ondertussen al meer dan een jaar geleden dat Mathieu van der Poel nog eens een cross verloor. Sven Nys kan dan ook niet anders dan lof prediken voor één van de beste veldrijders aller tijden.

Het leek alsof het gisteren was, maar het is al bijna dertien maanden geleden dat Mathieu van der Poel nog eens een veldrit verloor. Dertien maanden. Het was Allerheiligen 2018. Toen werd hij 21e op de Koppenberg. Sindsdien verscheen hij in 33 crossen aan de start, alle 33 won hij ze.

"Ongenaakbaar", zegt Sven Nys in Het Laatste Nieuws. "Ik heb er denk ik ooit eens tien na elkaar gewonnen, maar dan stokte de motor, hoor. Elke crosser kent mindere periodes. Eli Iserbyt werd in Koksijde dertiende. Ook Mathieu heeft eens een mindere dag. Alleen valt het bij hem niet op omdat hij nog steeds de beste is dan."

Toch heeft Nys een kanttekening. "Het is niet 'omdat de rest slecht is'. Neen, hij is gewoon uitzonderlijk goed. Je ziet overal deze resultaten. Zijn zijn tegenstanders op de weg en in het mountainbiken dan ook allemaal prutsers?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse
17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties