Van De Wouwer heeft twijfels bij door Evenepoel geïnspireerde trend: "Ik juich dat niet toe"

Van De Wouwer heeft twijfels bij door Evenepoel geïnspireerde trend: "Ik juich dat niet toe"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De overstap van Remco Evenepoel naar het profpeloton is een schot in de roos geworden. Voor hem was het de goede keuze om de beloften over te slaan. Nu gaan met Quinn Simmons, Carlos Rodriguez, Carlos Canal, Ben Tulett en Ryan Cortjens dat ook proberen.

"De goeie prestaties van Evenepoel in zijn eerste profjaar zullen zeker iets met deze trend te maken hebben", zegt Kurt Van De Wouwer aan Sporza. Van De Wouwer denkt er als ploegleider van de opleidingsploeg van Lotto Soudal toch het zijne van. "Ik juich dat niet toe."

Evenepoel is een uitzonderlijk geval 

Kurt Van De Wouwer

Hij onderstreept nog eens dat Evenepoel de uitzondering is, niet de regel. "Evenepoel is een uitzonderlijk geval. Andere renners denken nu dat ze ook klaar zijn voor die stap, maar dat zou wel eens kunnen tegenvallen. Bij de junioren rijden ze wedstrijden van 120 à 130 kilometer. Bij de beloften wordt dat aantal wat opgetrokken en af en toe rijden ze ook wedstrijden samen met de profs. Die tussenstap is echt wel nodig." 

Vanuit het standpunt van de ploegen begrijpt Van De Wouwer het dan weer wel. "Ze zijn budgettair interessant, want hun lonen liggen nog niet zo hoog." En die jonge talenten worden ook al volop aangeprezen. "De beste junioren werken nu ook al met een manager."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties