Wat als... Van der Poel en Iserbyt het nog eens tegen Van Aert, Stybar en Boom zouden kunnen opnemen?
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Wat als alle toppers nog eens zouden terugkeren in het veld?

Wat als... Van der Poel en Iserbyt het nog eens tegen Van Aert, Stybar en Boom zouden kunnen opnemen?

Laat ons even eerlijk zijn. Erg spannend is het huidige veldritseizoen niet. Even kort door de bocht: Eli Iserbyt won alles in het begin van het seizoen en sinds Mathieu van der Poel terug is, staat die altijd op het hoogste schavotje.

Natuurlijk heeft dat allemaal veel te maken met de blessure van Wout Van Aert. Maar ook met het overschakelen van toppers als Zdeněk Štybar en Lars Boom van het veld naar de weg. De kans dat Van der Poel en Van Aert op korte termijn ook voltijds op de weg gaan rijden is groot. Is het veldrijden dan helemaal dood?

Waarschijnlijk niet. Er zal altijd een publiek blijven bestaan dat naar de cross gaat en er in een feesttent belandt zonder bij wijze van spreken iets van de wedstrijd te zien.

Maar moet de crosswereld niet proberen om die toppers eens terug naar het veld te halen? Een gaatje te zoeken op de (weg)kalender om die toppers op een week of twee een veldrit of vijf te laten rijden? Een soort Champions League in het veld.

Stel je maar eens voor: volgend jaar deze tijd. Jongens als Iserbyt en Tom Pidcock die een jaartje ouder en rijper zijn en het opnemen tegen Van Aert en Van der Poel. Tegen ex-wereldkampioenen als Boom en Stybar. Misschien dat het ook een aantal subtoppers zoals Joris Nieuwenhuis (goud bij de beloften in 2017 en brons in 2018) motiveert om wat vaker in het veld te rijden.

Of het financieel haalbaar is, is nog maar de vraag. Maar als de crosswereld toch wil vernieuwen, zou het hier toch ook eens over mogen nadenken.

Willy Sommers kan net zo goed optreden in een feesttent na een beklijvend duel tussen Van Aert, Van der Poel, Boom, Stybar en Iserbyt dan na een onemanshow van Van der Poel of een duel tussen mindere goden. We zeggen het maar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse
17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties