Drie op een rij! Niels Vandeputte wint de eerste editie van de Urban Cross in Kortrijk bij de beloften
Arjen T'Sjoen
| 1 reacties

Niels Vandeputte wint de eerste editie van de Urban Cross in Kortrijk bij de beloften

Drie op een rij! Niels Vandeputte wint de eerste editie van de Urban Cross in Kortrijk bij de beloften
Foto: © photonews

Zaterdag staat in Kortrijk de eerste editie van de Urban Cross op het programma. In de voormiddag kwamen de junioren en de beloften in actie. Niels Vandeputte en Thibau Nys triomfeerden.

In de beloftencross kregen we een leuke strijd te zien tussen Yentl Bekaert, Niels Vandeputte, Timo Kielich en Pim Ronhaar. Vandeputte die eerder al de Flandriencross en de Wereldbeker in Koksijde won, was net wat sterker op de lastige en modderige stroken. Yentl Bekaert kwam nog goed opzetten in het slot van de cross, maar Vandeputte won met een tiental seconden voorsprong. Timo Kielich eindigde op de derde plaats. Bekaert is de nieuwe leider in de DVV-trofee. 

Man-in-vorm Niels Vandeputte was na afloop uiteraard tevreden: "Het was geen makkelijke wedstrijd. Timo Kielich kreeg vrij vroeg wat speelruimte en toen moest ik het gat dichten. Dat lukte uiteindelijk wel en toen wist ik dat ik hier een kans had." Het parcours kan hier en daar wel nog wat beter volgens de winnaar: "Het is een leuk parcours, maar sommige bochten liggen wel erg glad. Vallen op het gras is niet erg, maar op het asfalt aan 25-30 kilometer per uur is minder leuk."

Technisch maakte Vandeputte opnieuw indruk: "Ik weet niet of ik hier op techniek win, maar ik blijf sowieso liever op de fiets zitten dan te gaan lopen. Ik kon vaak iets sneller door de bochten en zo lukte het om een goed tempo aan te houden. Mijn vorm is steeds beter aan het worden en daar ben ik heel tevreden mee." 

Junioren

Bij de junioren is de man-in-vorm Thibau Nys. De Europese kampioen trok in de eerste ronde al stevig door en niemand zag hem nog terug. Emiel Verstrynge en Victor Vandeputte mochten samen met Nys mee het podium op. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties