Ineos neemt dominantie in het rondewerk niet vanzelfsprekend: "Jumbo-Visma heeft een compleet team"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Castroviejo is op zijn hoede voor Jumbo-Visma en andere opkomende ploegen

Ineos neemt dominantie in het rondewerk niet vanzelfsprekend: "Jumbo-Visma heeft een compleet team"
Foto: © photonews

In de laatste vijf edities van de Ronde van Frankrijk leverde Team Ineos of zijn voorganger Team Sky steeds de eindwinnaar. Dit jaar was dat Egan Bernal. Zijn ploegmaat Jonathan Castroviejo is er zich echter van bewust dat de concurrentie terrein aan het goedmaken is.

In 2019 bleek Ineos toch een heel stuk kwetsbaarder dan voorgaande jaren en vooral maakten andere ploegen ook een goede indruk. "We zagen al in de voorbije Tour dat Jumbo-Visma aan het naderen is. Het heeft een compleet team. Anderen zoals UAE en Bahrein hebben een groot budget. Ineos is zichzelf aan het heruitvinden om de dingen nog beter te doen."

Uiteindelijk eindigde het Britse team toch weer met twee renners op het podium en won Egan Bernal zijn eerste Tour. "Ik wist dat niemand bij Egan zou kunnen blijven in het hooggebergte in de laatste twee ritten. Uiteindelijk kon hij een doorslaggevende voorsprong uitbouwen." Ineos zal dus toch nog niet meteen van het voorplan verdwijnen. Zolang ons grote doel maar blijft om altijd de Tour te proberen winnen.

REVANCHE VOOR RIO

Castroviejo zelf zal willen scoren op de Spelen, nadat hij in 2016 in Rio de bronzen medaille in de tijdrit nipt aan ploegmaat Froome moest laten. "Een olympische medaille verliezen met vier seconden, dat steekt een beetje. Maar waarom zou het niet lukken in 2020? Japan is mijn favoriete land om naar te reizen, dat geeft mij nog meer motivatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties