Mollema doet anekdote uit de doeken: "Met Robert Gesink nooit heel goede band gehad"
Redactie
| 1 reacties

Mollema en Gesink begrepen mekaar nooit echt

Mollema doet anekdote uit de doeken: "Met Robert Gesink nooit heel goede band gehad"
Foto: © photonews

Met zijn zege in de Ronde van Lombardije heeft Bauke Mollema zijn status in de wielerwereld toch weer wat opgekrikt. In 2020 zal hij één van de troeven zijn bij Trek-Segafredo in het rondewerk. Een contrast met bijvoorbeeld Robert Gesink, die zich heeft omgeschoold tot helper.

Destijds waren beide Nederlanders kopman bij Rabobank. Mollema wist bij het Algemeen Dagblad wel iets te vertellen over die periode. Zo nodigde Gesink hem uit voor een etentje, maar dat bracht de twee niet dichter bij mekaar. "Met Robert heb ik nooit een heel goede band gehad. Dan draagt een etentje ook niet veel bij."

GEEN KLIK

Al was het ook niet zo dat ze niet door dezelfde deur konden. "Het is niet dat we ruzie hebben gehad, maar het klikte niet. Ik weet nog dat we bij elkaar op de kamer lagen in de Ronde van Californië. Ik stond op een gegeven moment uit het raam te kijken. Niks bijzonders, ik keek naar de lucht. Robert vroeg: "Wat doe je?" Ik zei: "Niks, ik kijk uit het raam.""

Dat vond Gesink blijkbaar maar vreemd. "Keek-ie me aan alsof ik gek was. "Hoezo, waarom kijk je uit het raam?" Hij snapte het niet. Daarna hebben we niet zo heel vaak meer op dezelfde kamer gelegen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/04/2020 Dwars door Vlaanderen
05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix

Nieuwste reacties