Sterke Lucinda Brand wint in Kortrijk na spannend kijkstuk, Sanne Cant eindigt op plek vier
Arjen T'Sjoen
| 5 reacties

Sterke Lucinda Brand wint in Kortrijk na spannend kijkstuk

Sterke Lucinda Brand wint in Kortrijk na spannend kijkstuk, Sanne Cant eindigt op plek vier
Foto: © photonews

Na Oudenaarde en Hamme stond in Kortrijk de derde wedstrijd in de DVV-trofee op het programma. Bij de vrouwen werd het opnieuw een strijd tussen de sterke Nederlandse dames.

De Urban Cross in Kortrijk is een gloednieuw concept in het centrum van de stad. Onder een stralende zon trokken de vrouwen iets voor 14 uur van start. Annemarie Worst, Yara Kastelijn en Ceylin del Carmen Alvarado hadden snel een gaatje op Sanne Cant en Lucinda Brand. Op de lastige Groeningebrug aan de finish konden Brand en Cant het gat dichten. Van Loy en Lechner bleven op een handvol seconden hangen, maar kwamen nooit meer voorin. 

De eerste aanval was van Alvarado in de derde ronde. De renster van Corendon-Circus kreeg Annemarie Worst met zich mee. Lucinda Brand liet wel zien dat ze over een bijzonder grote motor beschikt. De Nederlandse reed het gat op de zware aankomststrook opnieuw dicht. 

Valpartij Kastelijn

In de voorlaatste ronde was Alvarado opnieuw weg en dit keer samen met Lucinda Brand. Yara Kastelijn was in de achtergrond namelijk onderuit gegaan, Sanne Cant en Annemarie Worst konden haar niet voorbij en werden ook opgehouden. Alvarado en Brand gingen uitmaken wie de eerste Urban Cross in Kortrijk op zak mocht steken.

In het ultieme slot van de race verhoogde de Nederlandse kampioene Lucinda Brand het tempo. Op de Groeningeburg gingen de twee dan ook sprinten om de zege. Lucinda Brand haalde het nipt voor Ceylin del Carmen Alvarado. Annemaire Worst mocht mee het podium op, Cant werd vierde en Kastelijn vijfde. 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik
07/10/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties