David van der Poel wel erg kritisch na podiumplek: "Het was een uur afzien"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 24 reacties

David van der Poel vond zichzelf slecht door het zand rijden

David van der Poel wel erg kritisch na podiumplek: "Het was een uur afzien"
Foto: © photonews

Leuk voor David van der Poel dat hij in Mol mee op het podium kon. Het heeft wel veel krachten vereist, want de broer van de wereldkampioen was behoorlijk kritisch voor zijn eigen prestatie. Vooral van de passages door het zand had hij zelf meer verwacht.

Door te anticiperen wilde David van der Poel een goede eindnotering veiligstellen. "Het was een uur afzien. Ik was niet goed. Ik demarreerde op een ronde of vier van het einde. In de grote groep was ik bang om achterop te geraken. Ik dacht: ik probeer een beetje voorsprong te nemen", legt hij zijn aanpak uit bij PlaySports

Met de behaalde uitslag had hij meer dan reden om tevreden te zijn, maar dat was hij toch niet helemaal. Het gevoel onderweg was immers niet top. "Ik reed heel slecht door het zand, normaal iets wat ik goed kan. Een podium is wel nooit verkeerd."

VICIEUZE CIRKEL

Een dag eerder was David van der Poel natuurlijk ook al in de weer geweest. "Ik voelde dat ik niet helemaal hersteld was. Die laatste vier ronden moest ik over mijn toeren gaan om Mathieu te volgen. Ik kwam iets te kapot aan de zandstroken en dan kom je daar weer kapot uit. Een beetje een vicieuze cirkel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties