Egan Bernal wil zich wagen aan het 'bijna onmogelijke'
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Egan Bernal droomt van de dubbel Giro - Tour

Egan Bernal wil zich wagen aan het 'bijna onmogelijke'
Foto: © photonews

Egan Bernal gaat sowieso de geschiedenis in als de eerste Colombiaanse Tourwinnaar. Initieel was het plan om de Giro te rijden, maar toen dat door blessure niet doorging, maakte hij er het beste van. Nu droomt hij er toch opnieuw van de Giro op te nemen in zijn schema voor 20200

"Ik zou graag eerst de Giro rijden en dan de Tour", zegt Bernal aan de Spaanse krant AS. "Ik vind het erg spannend om eens de Giro te kunnen rijden. Het is een mooie koers. Ik heb twee jaar in Italië gewoond en heb er veel vrienden. De Tour heb ik al gereden, dus nu zou ik eens de grote ronde in Italië kunnen proberen."

Er zijn er weinigen in het hedendaagse wielrennen die deze twee grote ronden met succes kunnen afwerken. "De beiden rijden is bijna onmogelijk, maar eens we die beslissing nemen, zou het wel kunnen. Het team hecht belang aan de meningen van de renners. Ze zullen ons nooit naar een koers sturen die we niet willen rijden." 

OPINIE ANDERE RENNERS

Bernal is natuurlijk niet de enige topper bij Team Ineos. "Aan de andere kant moet er ook geluisterd worden naar de opinie van andere renners. We zullen een ideaal plan moeten opstellen waar we ons comfortabel mee voelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik
07/10/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties