Mathieu van der Poel en Corendon-Circus heersen in Mol: "Het best mogelijke scenario"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Mathieu van der Poel maakt het feest bij Corendon-Circus compleet

Mathieu van der Poel en Corendon-Circus heersen in Mol: "Het best mogelijke scenario"
Foto: © photonews

Ook in Mol stond er geen maat op Mathieu van der Poel. Geen grote verrassing natuurlijk. Wat wel opviel, was de bezetting op het podium. Het waren immers allemaal renners van Corendon-Circus. Als de ploeg zo goed vertegenwoordigd is, is het ook zaak om die overwinning niet te laten liggen.

Dat deed Mathieu van der Poel dan ook niet. Onderweg was het vooral zaak om de concentratie te behouden. "Ik was aan het focussen op de zandstroken, om die goed door te komen", haalde de winnaar aan bij PlaySports. "Ik probeerde David zo lang mogelijk mee te nemen, want het had leuk geweest om met twee naar de meet te rijden, maar dat verhaaltje ging niet door.

INEENS OVERKOP

Er was wel nog een onverwachte hindernis op weg naar de overwinning? "In de voorlaatste ronde ging ik uit het spoor en ging ik ineens overkop." Dan smaakt het zoet dat die zege er toch nog kwam en dat de ploeg het hele podium inpalmde. "Heel leuk natuurlijk. Dat was voor ons het best mogelijke scenario. Ik ben heel blij dat dat gelukt is." 

Waar velen achteraf mee bleven zitten: als de broers Van der Poel met zijn tweeën naar de finish hadden gekund, had Mathieu David dan laten winnen? "Ik had hem wel willen laten winnen, maar dat had hij niet toegestaan, denk ik." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties