Verdonschot bleef zichzelf moed inpompen: "Ik zei tegen mezelf: je kunt dit als één van de beteren"

Verdonschot bleef zichzelf moed inpompen: "Ik zei tegen mezelf: je kunt dit als één van de beteren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Laura Verdonschot vond in Mol een rondje dat haar goed ligt. Met de motivatie zat het dus wel goed. Dat bleef ook zo nadat Verdonschot haar start miste, iets wat haar wel vaker dit seizoen overkwam. De veldrijdster van Pauwels Sauzen-Bingoal wist het wel nog erg knap recht te zetten.

In één ruk dichtte Verdonschot de in de aanvangsfase opgelopen achterstand. "Ik kende in het begin toch niet een al te beste dag", erkende ze bij PlaySports. "Ik maakte heel veel fouten in het zand en moest al heel veel goedmaken. Toen ik in de tweede ronde kwam aansluiten, moest ik even bekopen dat ik zeventien seconden ineens had dichtgereden."

Vanaf halfweg voelde ik mij beter 

Nadien kon ze haar kwaliteiten ten volle uitspelen. "Vanaf halfweg voelde ik mij wat beter en kon ik vaak als eerste de zandstrook aanvatten. Ik had gezien dat Inge van der Heijden en Shirin van Anrooij het iets moeilijker hadden om daar door te rijden. Daar heb ik het gat gemaakt en ze hebben dat gelukkig niet meer kunnen dichten."

Verdonschot moest dus ook toch wel mentaal sterk blijven om de Zilvermeercross naar haar hand te zetten. Zeker na dat moeilijke begin. "Ik zei tegen mezelf: je kunt dit als één van de beteren en als je terug in koers kunt komen, kan het nog altijd." Dat bleek ook achteraf. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties