Zware schadevergoeding voor Philippe Gilbert? Na 8 jaar nog steeds geen uitspraak

Arjen T'Sjoen
| 3 reacties
Zware schadevergoeding voor Philippe Gilbert? Na 8 jaar nog steeds geen uitspraak
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Aan het eind van 2011 besloot Philippe Gilbert om zijn contract bij het toenmalige Omega Pharma Lotto te verbreken. Gilbert maakte nadien de overstap naar BMC.

Volgens Marc Coucke (baas van Omega Pharma) was er sprake van contractbreuk waarna er een opzegvergoeding op tafel moest komen. Gilbert had intussen ook nog niet al zijn achterstallige winstpremies gekregen en eiste die met succes op bij de UCI. Coucke ving samen met het overkoepelend vennootschap Belgian Cycling Company bot bij het TAS in Lausanne.

Toch zat het er nog niet helemaal op want in november 2016 oordeelde de Arbeidsrechtbank in Gent dat Gilbert 300.000 euro moest betalen. Gilbert ging in beroep, maar een nieuwe uitspraak werd nog steeds niet gedaan. Volgens advocaat Walter Van Steenbrugge, die hier advocaat is van Marc Coucke en Belgian Cycling Company, is er nog steeds geen duidelijkheid: "Het gaat nu niet langer om Belgian Cycling Company, maar om 'overnemer' Perrigo. De overdracht van rechtsverbintenissen zorgde ervoor dat het beroep op zich heeft laten wachten. Het is wel nog niet zeker wanneer het nu precies op tafel zal komen", vertelde hij bij Het Laatste Nieuws.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties