Alaphilippe krijgt prestigieuze prijs voor fantastisch 2019, Van der Poel valt net naast eerste drie
Redactie
| 8 reacties

Julian Alaphilippe mag Vélo d'Or in ontvangst nemen

Alaphilippe krijgt prestigieuze prijs voor fantastisch 2019, Van der Poel valt net naast eerste drie
Foto: © photonews

Wat een fantastisch wielerjaar is het geweest voor Julian Alaphilippe. Over het hele jaar bekeken mag de Fransman van Deceuninck-Quick.Step zich wellicht de beste wielrenner ter wereld noemen. Dat is alvast de mening van een panel van beroepsjournalisten.

Zij mochten namens het wielermagazine Vélo Magazine de Vélo d'Or van 2019 uitreiken, de prijs voor de in hun ogen renner met de beste prestaties. Julian Alaphilipppe kreeg de meeste stemmen achter zijn naam en is dus de nieuwe Vélo d'Or.

Zo schrijft hij zonder twijfel opnieuw een stukje geschiedenis. Hij is pas de tweede Fransman ooit die de Vélo d'Or, die sinds 1992 uitgereikt wordt, in ontvangst mag nemen. Egan Bernal en Primoz Roglic eindigden in de uitslag van dit jaar als nummers twee en drie. Op de vierde plaats vinden we Mathieu van der Poel terug.

12 ZEGES

Alaphilippe heeft het winnen van de award onder meer te danken aan twaalf overwinningen en een periode van veertien dagen in het geel in de Tour. "De Vélo d'Or ontvangen, is een mooie manier om dit geweldige jaar mee af te sluiten. Het is een grote eer", laat Alaphilippe weten. "Het was een ongelooflijke campagne, met vele mooie momenten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties