Gilbert vond Evenepoel in eerste instantie wat arrogant en bespreekt zijn mogelijk pensioen

Gilbert vond Evenepoel in eerste instantie wat arrogant en bespreekt zijn mogelijk pensioen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De oudere klasbak en het jonge supertalent: opmerkelijk hoe goed het klikt tussen Philippe Gilbert en Remco Evenepoel. Hoewel de twee inmiddels goede vrienden zijn, was het voor Gilbert in eerste instantie toch wat raar opkijken toen de youngster zijn eerste stappen in het profwielrennen zette.

Nadat Gilbert tijdens het WK ten val kwam, was Evenepoel diegene die hem opwachtte. "Het pakte me. Ook dat is een bewijs van zijn rijke potentieel. Hij denkt en handelt tactisch. Wat hij in Yorkshire deed, was superprofessioneel. Het zal hem opleveren in de toekomst", voorspelt Gilbert in Het laatste Nieuws.

SPONTAAN EN EERLIJK

Maar hoe dan? "Hij heeft er zich het recht mee toegeëigend om binnen de nationale ploeg voortaan zelf te kunnen bepalen wat er moet gebeuren en het kopmanschap op te eisen." Ola. Het is te merken dat ze goed met elkaar overweg kunnen.  "We schieten goed met elkaar op. Hij is zo spontaan, zo  eerlijk, zo rechtdoorzee."

GROTE VERKLARINGEN WORDEN PRAKTIJK

Al keek Gilbert in eerste instantie anders tegen hem aan. "In het begin nam ik hem niet te zeer au sérieux. Hij vertelde dingen, voor de koers, waarvan ik dacht: 'Hé ventje, wag zeg jij hier nu allemaal?' Hij zou dit doen en daar aanvallen... Arrogant, vond ik. Tot hij dat een paar uur later, in koers, gewoon omzette in de praktijk. "

In 2020 zullen ze niet meer voor hetzelfde team rijden. Gilbert tekende een contract voor drie jaar bij Lotto. En daarna wacht... zijn wielerpensioen? "Beschouw het nog niet als officieel maar... normaal wel, ja. Ik zal dan 40 zijn. Het moet ergens eindigen. Ik zie me na 2022 niet nog eens een jaar langer fietsen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties