Analyse Hoe een broer aan een podiumplaats helpen: het stappenplan van Mathieu en David

Hoe een broer aan een podiumplaats helpen: het stappenplan van Mathieu en David
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het lag er wel vingerdik op, dat Mathieu van der Poel zijn broer David aan een zo goed mogelijke uitslag wou helpen in Mol. Mooi om te zien. Verschillende stappen moesten genomen worden om een tweede Van der Poel op het podium te krijgen.

Stap 1: balans opmaken na eerste versnelling

Na een goede passage in een afdaling door het zand schudt Mathieu van der Poel voor het eerst een versnelling uit zijn benen. Even verderop kijkt Mathieu achteruit om de positie van zijn broer gade te slaan. David moet eerst nog Jim Aernouts en Tom Meeusen laten voorgaan en komt er als vierde door.

Stap 2: het anticiperen

Om lang genoeg te kunnen meegaan in de cross probeert David van der Poel te anticiperen. Ter hoogte van de materiaalpost neemt hij de koppositie over van Aernouts om vervolgens vol door te trekken. Aernouts moet verschillende lengten laten. Mathieu van der Poel blijft rustig in diens wiel zitten.

Stap 3: uitzicht op een sprint

David van der Poel rijdt door het zand naar boven. Aernouts, die op kop zit bij de achtervolgers, slaagt daar niet in. Na deze strook ziet Mathieu zijn kans schoon om over te nemen en zich los te wrikken bij Aernouts en vervolgens tot bij de leider in de koers te rijden. De broers Van der Poel samen voorop.

Stap 4: mooi slot na enige hindernissen

Het loopt toch niet helemaal als gewenst, want door de uitmuntende passages door het zand van Mathieu komt David toch op achterstand te staan en krijgt die weer het gezelschap van enkele anderen. Door een tuimelperte van Mathieu komt het dan terug samen vooraan. In het slot rijdt Mathieu alsnog naar de overwinning en David naar de derde plaats. Eind goed, al goed, voor de familie Van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties