Pidcock zamelt geld in... om meer dan tweehonderd bomen te laten planten
Redactie
| 3 reacties

Pidcock laat 250 bomen planten in zijn thuisstad

Pidcock zamelt geld in... om meer dan tweehonderd bomen te laten planten
Foto: © photonews

Thomas Pidcock is veel meer dan enkel die veldrijder uit Groot-Brittanië. Hij is ook een jongeman met aandacht voor de natuur. Vooral wat er gebeurt in Gravesend, zijn thuisstad, belangt hem aan. Via een inzamelactie draagt Pidcock zijn steentje bij om 250 bomen te laten planten.

Die bomen moeten komen in Cyclopark, een multi-sport centrum in Gravesend. Pidcock bood enkele shirts aan waar geboden op kon worden. Bij de grote boomplantactie van woensdag 4 december zal hij wel niet bij zijn. Volgens Cycling Weekly mag hij niet van zijn trainer, uit vrees dat de renner een blessure zou oplopen.

Pidcock is momenteel overigens op stage in Girona. Onlangs zou hij een operatie ondergaan zijn aan zijn tanden als gevolg van zijn zware val in de Ronde van de Toekomst. Wel is het volgens zijn moeder zo dat zijn interesse in het milieu zeker niet gespeeld is.

VLIEGEN

"Tom is zich zeer bewust van zijn ecologische voetafdruk", beweert ze. "Vliegen is onderdeel van zijn job. Hij wilde iets extra doen in het kader van de huidige klimaatcrisis en kon zo van zijn shirts van de vorige seizoenen afgeraken. Een ideale combinatie om geld in te zamelen om boompjes te planten." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties