Evenepoel en anderen krijgen raad van thuisrijders voor WK 2020: "Kopmannen zullen snel geïsoleerd geraken"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Reichenbach en Schär laten hun licht schijnen op WK-parcours

Evenepoel en anderen krijgen raad van thuisrijders voor WK 2020: "Kopmannen zullen snel geïsoleerd geraken"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel reed in 2019 zijn eerste WK bij de profs, veeleer in steun van het team. Dat zal de volgende jaren wel anders liggen. Mogelijk is hij in 2020 al één van de kopmannen, want het parcours zou er zich toe lenen. Het belooft in Martigny erg zwaar te worden.

Het WK in Zwitserland belooft een editie voor klimmers te worden. Dat wordt toch al lang gezegd en geschreven. Is het echt zo zwaar? Enkele mannen die het kunnen weten, zoals Sébastien Reichenbach en Michaël Schär, laten zich erover uit in een persbericht van de Zwitserse federatie.

UNIEK SCENARIO

"Ik kan me niet herinneren al ooit zo'n uitdagend parcours gezien te hebben voor een WK", stelt Reichenbach onomwonden. "Het laatste deel van de koers zal erg selectief zijn. Er zal zich een uniek scenario afspelen, met een schifting al vroeg in de koers, en dan een grote show in de finale."

Schär, ploegmaat van Greg Van Avermaet, treedt de renner van Groupama-FDJ bij. "Het is een heel mooi parcours, erg moeilijk. Door het verschil in hoogtemeters op de klim naar de Petite Forclaz, zal het niet erg snel gaan. Het zal een interessante en open koers worden. De kopmannen zullen snel geïsoleerd worden." Evenepoel & co maken hun borst al maar beter nat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties