Niels Albert: "Veldrijden is niet meer wat het enkele jaren geleden geweest is"
Arjen T'Sjoen
| 87 reacties

Niels Albert ziet een trendbreuk in het veldrijden

Niels Albert: "Veldrijden is niet meer wat het enkele jaren geleden geweest is"
Foto: © photonews

Zondag staan Mathieu van der Poel en Eli Iserbyt niet aan de start in de cross in Zonhoven. Nochtans een wedstrijd in het Superprestige klassement. Volgens Niels Albert is dit niet vreemd en zat het er zelfs al een tijdje aan te komen.

"Renners beginnen hun seizoen steeds meer naar eigen goeddunken in te delen", vertelde ex-veldrijder Niels Albert bij Het Laatste Nieuws. "Renners maken nu heel veel keuzes. Dat deden ik, Nys, Boom, Stybar en Wellens niet. Van ons werd verwacht dat we van eind september tot begin februari overal reden en het beste van onszelf gaven. Een trendbreuk heeft zich dan ook onvermijdelijk ingezet. Veldrijden is anno 2019 niet meer wat het geweest is."

Van der Poel staat uiteraard wel weer voor een heel druk voorjaar op de weg: "Je kan het Van der Poel niet kwalijk nemen dat hij blijft doortrainen in Spanje. Hij ligt niet wakker van de eindzege in de Superprestige of de Wereldbeker. Het gevaar is wel dat we hem steeds minder in het veld zullen zien. Iserbyt zal die luxe niet hebben. Daarom vind ik het vreemd dat hij de Superprestige laat schieten want hij staat vlakbij de leiders Aerts-Sweeck. Jammer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechiƫ
12/08/2020 - 16/08/2020 CritƩrium du DauphinƩ
15/08/2020 Ronde van LombardijeĀ 
15/08/2020 Dwars door het Hageland

Nieuwste reacties