Opinie Ook voor Kristallen Fiets duel Van Aert - Evenepoel
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 16 reacties

Wellicht krijgt Wout van Aert of Remco Evenepoel de Kristallen Fiets

Ook voor Kristallen Fiets duel Van Aert - Evenepoel
Foto: © photonews

Het is stilaan tijd voor de laatste individuele bekroning uit ons land voor het wielerjaar 2019, de Kristallen Fiets. Het is een kleine maand geleden dat Wout van Aert Remco Evenepoel met 1 punt klopte in de verkiezing van de Flandrien. Wellicht zijn dit opnieuw de grote kanshebbers.

Uiteraard zullen de resultaten wel ongeveer in dezelfde lijn liggen. Het wielerseizoen is gereden, het is niet dat er in de maand tussen beide verkiezingen nog iets veranderd is. Toch kunnen er bepaalde verschillen zijn in de uitslag wanneer meerdere renners sterk gepresteerd hebben en dat was in 2019 zeker het geval.

Met de verbreking van een werelduurrecord kom je automatisch in aanmerking en dat is dus ook zo voor Victor Campenaerts. De fantastische Tour van Thomas De Gendt spreekt eveneens tot de verbeelding. Voor Greg Van Avermaet was het niet het jaar van de meeste overwinningen, maar hij was wel weer erg constant en pakte nog fraai uit in de GP Montréal.

GILBERT OPNIEUW DERDE?

Toch zijn dit diegenen die wellicht naast het podium vallen. Philippe Gilbert liet onlangs optekenen dat alles wat voor de Tour gebeurde amper meetelt, wegens niet vers meer in het geheugen. Hij zo wel eens gelijk kunnen hebben. Het winnen van een Monument en twee ritten in een grote ronde zijn uitslagen om u tegen te zeggen, maar wellicht wordt het net als in de Flandrien-verkiezing plek drie voor Phil.

De doorbraak van zowel Wout van Aert, als topper op de weg, als die van Remco Evenepoel, was immers zo overweldigend dat er moeilijk naast die twee gekeken kan worden. Van Aert haalde het met een schamel puntje van Evenepoel in de verkiezing van de Flandrien. Allebei hebben ze wel recht op een prijs.

OPVOLGER VOOR CAMPENAERTS GEZOCHT

Is het deze keer dan de beurt aan Evenepoel om te triomferen? Dat zou wel eens goed kunnen, dan is alles mooi verdeeld. Al zorgt Wout van Aert evengoed voor een dubbel. Eén ding is wel zeker: één van deze twee renners mag zich opmaken om woensdagavond in Vilvoorde de Kristallen Fiets te ontvangen en op de erelijst Victor Campenaerts op te volgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse
17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties