Toppers staan niet aan de start in Essen: "De vraagprijs voor iemand als Mathieu van der Poel ligt te hoog"
Redactie
| 38 reacties

Heel wat toppers en subtoppers staan niet aan de start in Essen

Toppers staan niet aan de start in Essen: "De vraagprijs voor iemand als Mathieu van der Poel ligt te hoog"
Foto: © photonews

Zaterdag staat de cross in Essen op het programma. Zoek niet naar Mathieu van der Poel, Eli Iserbyt, Sanne Cant, Michael Vanthourenhout of Toon Aerts. Allemaal gaven ze forfait om nog wat langer onder de Spaanse zon te trainen.

De cross van Essen leek lange tijd ten dode opgeschreven, maar de cross vond uiteindelijk toch overnemers en staat dit jaar dus gewoon weer op de kalender. De toppers en subtoppers ontbreken wel: "De voorbije jaren stonden we geprogrammeerd op de dag voor Overijse. Door dit jaar te verplaatsen naar de dag voor een klassementscross als Zonhoven dachten we dat alle toppers wel nog wouden overvliegen uit Spanje, maar dat blijkt niet het geval", vertelde organisator Robin Jacobs in Het Nieuwsblad.

Het wordt uitkijken naar Quinten Hermans, Tom Pidcock, Jim Aernouts én Zdenek Stybar die zijn rentree maakt: "De aanwezigheid van de lokale jongens is belangrijk. Ze zorgen dat de cross echt leeft bij ons. Er zijn in de voorverkoop al meer dan 2.000 kaarten verkocht. Ook de aanwezigheid van Marianne Vos is heel erg belangrijk. We zijn een grensgemeente met Nederland, haar achterban is voor ons dan ook cruciaal."

Te dure toppers

Volgens de organisator is het moeilijk om veel toppers aan te trekken: "Mathieu van der Poel is een vedette, maar voor ons ligt zijn vraagprijs te hoog. We moeten al 1.000 extra tickets verkopen om er winst uit te halen. Wij willen ons in elk geval niet verbranden."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/03/2020 - 29/03/2020 Ronde van Catalonië
29/03/2020 Gent-Wevelgem
01/04/2020 Dwars door Vlaanderen
05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland

Nieuwste reacties